Reseptit

HELPPO UUNIKANI

Ainekset
1 kokonainen Patakani
1 litra colajuomaa tai omenamehua
1 pullo barbeque-kastiketta

Valmistusohje
Laita koko setti kannelliseen pataan uuniin ensimmäiseksi tunniksi 150 asteeseen,
2 seuraavan tunnin ajaksi laske lämpö 120 asteeseen.
Ja aito lähiruokaherkku on valmista nautittavaksi!

HUNAJA-CHILIMARINOITU KANI

Patakanin paloiteltu kaninlihapaketti sulatettuna. Tehdään marinointiliemi paloille ja pidetään yön yli jääkapissa.

Marinadi: 1 dl rypsiöljyä, 2 tl suolaa, mustapippuria myllystä. Pari reipasta ruokalusikallista kotimaista hunajaa ja puolikas kotimainen chilipalko pilkottuna.
Toki voit maustaa lisää, jos pidät vahvemmista mauista. Paista kaninpalat kuumalla pannulla noin 4 minuuttia per puoli, jotta pintaan tulee hieman väriä. Laita palat vielä uuniin jälkikypsymään 30 minuutiksi, 150 asteeseen. Peitä uunivuoka kannella tai foliolla, jotta liha ei kuivu liikaa.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen, Liemi & Linssi

Ohratto

4 ANNOSTA

Ainekset
2 dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
loraus oliiviöljyä
4-5 dl kanalientä (kuutiokin käy)
suolaa ja pippuria
nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania

Ohje

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki. Kaada sekaan myös valkoviini ja anna haihtua. Kaada kattilaan noin 1 dl kuumaa kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä.

Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin desilitra kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile.

Rikotun suurimon kypsennykseen tällä tavoin menee noin 20–30 minuuttia, kokonaisen noin 10 minuuttia kauemmin. Kokonaisella ohrasuurimolla myös nesteen tarve on vähän enemmän.

Ohraton resepti:

Vappu Pimiä

DIJON-KANI

Ohje muokattu Henri Alénin ohjeesta.

4 annosta

Ainekset
4 d valkoviiniä
6 dl vettä
1 kani tai neljä kaninkoipea
1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipuli
1 palsternakka
100 g juuriselleriä

Valmistusohje

Kuori ja pilko kasvikset. Mittaa kattilaan valkoviini ja vesi. Aseta kani ja kasvikset uunivuokaan. Kaada lämmin liemi päälle ja peitä vuoka kannella.
Hauduta 140-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Tarkista, että koivet ovat kypsiä eli että liha irtoaa luista. Nosta lihat liemestä.
Keitä lientä kasaan parikymmentä minuuttia.

Dijonkastike

Ainekset
kasaan keitetty haudutusliemi
3 rkl crème fraichea
1 rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria
tuoretta timjamia

Valmistusohje

Mittaa ainekset kattilaan tai paistinpannuun ja kiehauta. Lisää kaninkoivet lämpiämään muiden ainesten sekaan. Keittele hiljalleen ja lusikoi välillä lientä koipien päälle. Annostele lautaselle suoraan pannusta sekä koivet että kastike.

Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kera.